Морозиво ніколи не знімають живцем,
під софітами воно вмить тане - це завжди
пластикова, силіконова або гелева маса.
Їй додають потрібний колір, фактуру,
роблять кульку пористою і шорсткою.
Бездоганних вафельних ріжків теж не
знайти - скрізь або шматочок відірваний,
або колір нерівний, так що доводиться
їх теж ліпити. А щоб з морозива не стікало
варення або мед, прокладається тонкий
шар поліетилену.
Супи
Для реклами супів в пакетиках варять
справжній суп. Але якщо просто налити
його в тарілку і сфотографувати, не буде
нічого видно, всі інгредієнти потонуть.
Тому на дно кладеться шар прозорого
желатину, зверху наливають б
... Читати далі »
Дев’ятнадцятого серпня за новим стилем – давнє народне свято – Другий
Спас або Яблучний Спас. В церковному календарі це свято отримало назву
Преображення Господнього. В цей день святять груші, яблука, мед і
обжинкові вінки або жмут колосся жита й пшениці.
Раніше до Другого Спаса правовірні селяни не їли садовини, бо це
вважалося гріхом. Після церкви, родина, звичайно, врочисто сідала за
стіл: їли яблука з медом і запивали виноградним або яблуневим вином –
«щоб садовина родила».
Триває двотижневий піст – «спасівка», який почався на Маковія.
З Маковія починалися також проводи літа. Замовкали птахи – не чути вже
соловейка, зозулі, горлиці, починають відлітати ластівки. «Ластівка весну починає, осінь накликає» - каже народна приказка. «Відцвітають рози, падають холодні роси... Читати далі »